OBNOVA ZAVJETA S. M. DARIJE

U četvrtak,  8. prosinca 2016., na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, s. M. Darija Lukić je obnovila svoje redovničke zavjete čistoće, poslušnosti i siromaštva u župnoj crkvi sv. Luke Evanđeliste u Novskoj.

Svečanom euharistijom koju je predslavio župnik,  preč. Milan Vidaković, u zajedništvu sa župnim vikarom, vlč. Krunoslavom Jurakovićem, u zajedništvu i molitvi sa župnom zajednicom, proslavili smo radosno ponovno sjedinjenje zaručnice s njezinim Zaručnikom.

Radost koja je odsjevala na licu naše s. M. Darije prelijevala  se i na naša lica. U prigodnoj homiliji župnik je naglasio važnost i ljepotu zavjetovanja evanđeoskih savjeta za život i živost Crkve i društva, važnost duhovnih zvanja u župi, gradu, Crkvi. Ovim činom s. M. Darija učinila je korak bliže doživotnom zavjetovanju koje će učiniti za osam mjeseci. U zajedništvu s provincijalnom predstojnicom, s. M. Emilom Barbarić, u čije je ruke obnovila privremene zavjete, sestrama iz mjesne zajednice bl. Marije Petković iz Novske, te sestara iz provincijalnog središta radosno slavlje smo nastavili za obiteljskim stolom kod sestara. Zahvaljujemo  Gospodinu na daru zvanja naše sestre i radosnog predanja u Njegove ruke, te molimo Gospodina da ovo predanje zauvijek ostane u zagrljaju ljubavi Presvete Trojice.

s. M. Kristina Injić

Galerija slika

  Novosti