Obljetnica u Novskoj

„45. godina s Nama“

Na svetkovinu Bogojavljenja, 7. siječnja 2014. sestre Kćeri Milosrđa u Novskoj zahvalile su Bogu  i skromno proslavile 45. godina  prisutnosti i djelovanja sestara u Novskoj. 17. prosinca 1968. godine prve sestre s. M. Milena Lisjak, s. M. Bernardica Kokorić i s. M. Božidara Velčić  započele su po Božjoj Providnosti svoje služenje i rad u ovom Božjem vinogradu.

S. M. Jasna Crnković je putem pripremljene prezentacije, poslije molitve ružarija koju se predmolile sestre novakinje,  pokazala fotografije svih sestara koje su bile u Novskoj kroz 45 godina i predstavila njihov rad u glavnim crtama. S. Jasna zahvalila je prisutnima na njihovom praćenju i pomoći sestrama te ih pozvala da u Euharistiji koja je slijedila uprave svoje molitve za duhovna zvanja u Družbi Kćeri Milosrđa. Svečanosti proslave bila je nazočna i provincijalna predstojnica s. M. Nelija Pavlović u pratnji još dviju sestara s. M. Irene i s. M. Ivanice. Euharistiju je slavio župnik vlč. Milan Vidaković uz nazočnog župnog vikara vlč. Josipa Homjaka. Vlč. Milan Vidaković slavio je Euharistiju u  znaku zahvalnosti Bogu za dar sestara, to je dar kojeg nemaju sve župe, i istaknuo je kako nas obljetnice pozivaju da svi po svijestimo važnost i darovanost prisutnosti sestara i njihovog služenja i rada u župi. Pozvao je župljane i župljanke da svoju djecu i mlade upućuju sestrama i da se duhovno okoriste onime što one pružaju i nude. Na kraju euharistijskog slavlja nekoliko je riječi uputila i provincijalna predstojnica s. M. Nelija Pavlović. Izrekla je svoju zahvalnost prisutnima za njihovu molitvu i podršku. Ohrabrila ih je na njihovom  putu prema dobru te izrekla nadu kako će ova župa biti spremna dati još duhovnih zvanja a ovo jedno „niklo“ u ovoj župi  podržavati i držati za primjer i  poticaj.  45. godina djelovanja i rada sestara jest nada da će taj rad biti još zauzetiji žarči i plodonosniji,  kako za župljane, Crkvu, tako i za narod jer  45. godine su „najbolje godine“ rekla je s. M. Nelija!

Zagovor  naše hrvatske blaženice Marije od Propetog Isusa neka nam svima pomogne biti produžena ruka Gospodinovog milosrđa i dobrote!

 s. M. Jelena Krilić

Galerija slika

  Novosti