Korizmeni susret Poslanika Milosrđa

Korizmena duhovna obnova i susret Poslanika Milosrđa Zagreba i Novske održana je u provincijalnom središtu u Zagrebu 4. ožujka 2017. godine.

Duhovnu obnovu, na koju se okupilo oko 30-tak Poslanika Milosrđa, vodila je provincijalna predstojnica s. M. Emila Barbarić i p. Marijan Zubak, Misionar Krvi Kristove. S. M. Emila je u prijepodnevnom programu Poslanicima osvijestila značenje sakramenata u našem svakidašnjem životu, ali i u životu bl. Marije Propetog Isusa Petković. Istakla je da nam bl. Marija Propetog može biti uzor u svom odnosu prema sakramentima. Poslanici Milosrđa su izmijenili iskustva u življenju sakramenata u svojoj obitelji i župnoj zajednici. U popodnevnom progamu nam se pridružio p. Marijan Zubak koji je započeo euharistijsko klanjanje i zajedno s vlč. Damirom Ocvirkom, župnikom župe sv. Josipa na Trešnjevci, bio na raspolaganju za sv. ispovijed. Poslanici su pred Presvetim Oltarskim Sakramentom predali svoj život i svoje obitelji Gospodinu i izmirili se s Njime na pečetku korizme. Vrhunac duhovne obnove je bila sv. misa na kojoj su se mogli po sv. pričesti sjediniti s Gospodinom.

Poslanike Milosrđa su pratile njihove voditeljice: s. M. Jelena Krilić s Poslanicima iz Novske i s. M. Jasna Crnković s Poslanicima iz Zagreba - Trešnjevka. Cijeli program pratio je i aktivno sudjelovao vlč. Damir Ocvirk, župnik župe sv. Josipa i duhovnik Poslanika na Trešnjevci. U duhovnoj okrjepi, međusobnom druženju i radosti, Poslanici su započeli ovu korizmu.

  Novosti