Istinska ljubav

„…LJUBAV NIKAD NE PRESTAJE“

Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. Ljubav nikad ne prestaje.(1 Kor, 13,1)

Naše glavno sredstvo u pripremi za blagdan sv. Valentina je upravo bio „Hvalospjev ljubavi“- tekst iz sv. Pavla Korićanima. Možemo sa sigurnošću reći da upravo on najbolje ocrtava što je to uistinu  prava ljubav, u čemu se sastoji istinski pojam ljubavi svakog kršćanina, ali i svakog čovjeka. Na susretima su Biseri svojim marljivim ručicama izrađivali razne  ukrase za Valentinovo kao što su; srca od papira, srca od gline, srca od žice, te su se iskušali i u šivanju što im uistinu dobro ide, tako su se u toj širokoj paleti ukrasa našla i krpena srca, sva ta srca bila su ispisana poticajnim riječima iz samog Hvalospjeva.

Pod geslom  „Ljubav nikad ne prestaje“ u nedjelju 9.veljače, u našoj župnoj crkvi izložili smo ukrase koje smo pripremili za Valentinovo. Župljani su mogli dati dobrovoljni prilog, a zauzvrat su po želji dobili jedan ukras, kojim će nadamo se razveselit sebi dragu osobu.  Ovom akcijom nam je nakana pomoći obitelji s velikim brojem djece, koje su slabijeg imovinskog stanja u našem gradu.

Zahvaljujemo se na angažiranosti naših župljana, koji se uvijek velikodušno odazovu na naše akcije. Hvala dragom Bogu  na svemu dobrome što nam je udijelio, a mi svi zajedno nastavimo biti veliki u ljubavi.

Galerija slika

  Novosti