Hodočašće djece u Blato

Za redovite i marljive probe preko školske godine i naš doprinos svečanim liturgijskim slavljima u našoj župi, voditeljica zbora, s. Angelina Tokić nam je organizirala izlet - hodočašće u Blato na Korčuli te u njihovu samostansku kući za odmor na moru na Prižbi..

Radovali smo se putovanju, druženju, novim spoznajama. Cilj nam je bio što bolje upoznati način života i djelovanja bl. Marije Petković u njezinom rodnom mjestu te životu sestara u samostanu. Ugodno su nas dočekale sestre a posebno s. Paulina u kući na Prižbi. Sestre su se jako trudile da nam tu bude lijepo i da se osjećamo kao kod kuće. Smjestili smo se u fino opremljenim sobama i četiri dana uživali u novim spoznajama, druženju i kupanju. Dan smo započinjali jutarnjom molitvom i doručkom. Svi smo imali mala zaduženja u pripremi ručka i čišćenju, nakon kojih smo uživali u kupanju. U subotu su došle ostale sestre te smo posjetili samostan i svetište bl. Marije Petković. Obišli smo rodno mjesto Blaženice u Blatu. Tu su nas dočekale sestre iz samostana kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na gostoprimstvu. Bile smo i na misi u župnoj crkvi Svih Svetih, gdje nam je župnik don Željko ispričao povijest Crkve i mjesta Blata.

Peti dan, na povratku kući, zadržali smo se u Splitu. Slavili smo sv. misu u katedrali sv. Duje te smo imale čast uzveličati misno slavlje svojim lijepim čitanjem i molitvom vjernika. Nakon mise katedralni župnik nas je pozdravio i pokazao nam najvažnije znamenitosti i grob sv. Duje. Poslije nas je sestra odvela na pizzu i ukusni sladoled na rivi, zahvaljujući našem župniku fra Vinku i don Pavi Nikoliću na čašćenju. Preostalo vrijeme proveli smo šetajući splitskom rivom i tržnicom, gdje nam je s. Angelina  kupila ukusne trešnje dok smo čekale autobus za povratak kući.Â

Na tom putu stekli smo nova iskustva, zajedništva i prijateljstva jedni s drugima i našim sestrama »Kćerima milosrđa«. Jedno od tih iskustava bilo je pjevanje s poznatom dalmatinskom klapom Cambi iz Splita.

Zahvaljujemo dobrom Bogu, našim roditeljima, sestrama i svim dobročiniteljima za ovaj lijepi i bogati izlet. Obećajemo da ćemo i nadalje slaviti Boga svojim pjevanjem.

Darija Milić

  Novosti