Euharistijsko slavlje u samostanu u Subotici

30. siječnja 2020., župljani sv. Roka u Keru slavili su euharistijsko slavlje u čast bl. Marije Petković u kapeli sestara Kćeri Milosrđa. Naime, uz blagoslov pape Franje, u jubilarnoj godini koju slavi družba Kćeri Milosrđa svi vjernici koji hodočaste u Blato, u svetište bl. Marije Petković kao i svima koji sudjeluju na misi u kapelama njihovih samostana diljem svijeta, mogu dobiti POTPUNI OPROST. Stoga, po dogovoru sa sestrama, vjerni subotički štovatelji Blaženice odlučili su jednom mjesečno župnu misu slaviti u samostanskoj kapeli umjesto u crkvi.

Želimo u Jubilarnoj godini zahvaliti Bogu što je našem narodu darovao bl. Mariju Propetog Isusa Petković i njoj što je dovela svoje sestre u Suboticu i u župu sv. Roka u kojoj one djeluju već gotovo punih 90 godina.

U svojoj Autobiografiji bl. Marija Petković je o samostanu u Subotici zapisala: Zavod i sirotište svete Terezije Malog Isusa u Subotici otvoreni su 31. rujna 1930. godine dopuštenjem crkvenih vlasti. Ovo je vlastita kuća Družbe, sagrađena izvanrednom pomoći Božjom za odgoj djece i mladeži i za milosrdna djela, sa sirotištem i obdaništem.

Aleluja! Želimo u ovoj Jubilarnoj godini još više tražiti i moliti njezin zagovor kako bi ona mogla biti proglašena svetom.

Bl. Marijo Propetog Isusa Petković, moli za nas!

mons. Andrija Anišić

 
 
 
 
  Novosti