Duhovna obnova za djevojke

U Zagrebu u provincijalnom središtu je 11. i 12. ožujka 2017. održana duhovna obnova za djevoke koju je vodila s. M. Jelena Krilić.

Na duhovnu obnovu se se okupile djevojke iz Zagreba, Velike Gorice, Virovitice, Novske i Splita. Program je započeo kratkim upoznavanjem, a nastavio se na temelju biblijskog teksta o trsu (Iv15,1-8). Djevojke su prepoznavale što je u njihovom životu vrijedno da ostane na trsu, a što treba odbaciti kao lozu koja ne donosi ploda. Sva svoja razmišljanja i odluke su stavile pred Gospodina u popodnevnom klanjanju koje je vodila s. M. Kristina Injić. Djevojke su sudjelovale na sv. misi u katedrali kojom se obilježilo 15 godina od smrti sluge Božjega kardinala Franje Kuharića. Tako su imale priliku upoznati ovog našeg velikog i svetog nadbiskupa. Dan su završile meditativnom vježbom kojom su smirile duh i u molitvi povečerja kojom su otišle na počinak.

Na drugu korizmenu nedjelju djevojke su sudjelovale na sv. misi kod franjevaca na Kaptolu. Nakon mise su hodočastile Gospi kod Kamenitih vrata i tamo izmolile krunicu za nova duhovna zvanja. Program duhovne obnove su završile izmjenom dojmova i slušanjem svjedočanstava s. M. Kristine Injić i s. M. Anamarije Vuković o Božjem djelovanju u njihovim životima. Provincijalna predstojnica s. M. Emila Barbarić ih je na kraju pozdravila i preporučila da osluškuju Božji glas koji ih upućuje kako trebaju voditi svoj život.

Djevojke su oba dana sudjelovale u molitvi časoslova sa sestrama zajednice. Sestre su ih pratile svojim molitvama, pripremom prostora i jela kako bi im bilo ugodno, ali i aktivnim sudjelovanjem u pripremanju samog programa za djevojke.

  Novosti