Duhovna obnova u Valpovu

U subotu, 25. ožujka 2017. godine održana je Duhovna obnova za učenike srednje škole u prostorima Katehetskog centra župe Valpovo. Za organizaciju su zaslužni valpovački kapelan vlč. Krešimir Šaf, časna sestra Ilirka i vjeroučiteljica Marija Jelkić. Sudjelovalo je 20-ak učenika naše škole.

Nakon što smo se svi okupili te okrijepili pripremljenim doručkom, započelo je kapelanovo predavanje. Na samom početku predavanja pogledali smo kratak video uradak koji slikovito prikazuje Prispodobu o talentima. Kapelan nam je ukratko objasnio temu i cilj ovog predavanja, a to je da spoznamo svoje talente i sposobnosti kojih dosada nismo bili svjesni te da ih razvijamo i koristimo čineći dobro. Ostatak predavanja smo bili podijeljenji u parove te smo pomoću raznih zadataka imali priliku upoznati jedni druge, ali i sami sebe. Zatim se održala dražba vrednota gdje smo se međusobno borili ili udruživali kako bi pomoću šibica kupili vrednote koje smatramo važnima. Najveću vrijednost na dražbi su postigle vjera u Boga, ljubav, domovina… Na Svetoj misi koja je uslijedila, važnost smo pridodali svetkovini koja se obilježavala toga dana, Blagovijest ili Navještenje Gospodinovo.

Zatim je došlo vrijeme ručka, a potom predavanje koje je vodila časna sestra Ilirka na temu Blažene Marije Propetog Isusa Petković. Časna Ilirka nam je pobliže dočarala život majke osnivačice Družbe Kćeri Milosrđa, čijem redu pripadaju časne sestre valpovačkog samostana, a za kraj predavanja smo pogledali kratku prezentaciju. Podijeljeni u tri grupe sudjelovali smo u kvizu kojeg je pripremio kapelan, kako bi provjerili naše znanje iz vjeronauka. Bilo je vrlo napeto i do samoga kraja se nije znalo tko je pobjednik, no završnim prebrojavanjem bodova ustanovilo se koja grupa je pobjednik te su oni bili prigodno nagrađeni.

Kraj našeg druženja obilježili smo u veselom tonu igrajući društevnu igru Tombola u kojoj smo imali priliku osvojiti nagrade, ali najvažnije od svega je da smo se dobro zabavili. Sa smiješkom na licu uputili smo se kućama, noseći sa sobom lijepe uspomene na ovo druženje i prepuni dojmova nestrpljivo očekujući novi susret.

Galerija slika

  Novosti