Duhovna obnova Poslanika Milosrđa

Duhovna obnova Poslanika Milosrđa

Marinci, 23. listopada 2021.

Okruženi ljepotom i bojama jeseni zagorskih »brega« okupanih suncem, Poslanici Milosrđa iz Zagreba, Novske i Ivanić-Grada imali su duhovnu obnovu u Marincima u subotu, 23. listopada 2021.godine. Topla dobrodošlica i prijateljski osmijeh s. M. Leonile Fistrić i župnika Dragutina Gerecija bili su uvod u susret i zajedništvo u prijateljstvu i ljubavi koje Isusove učenike čine prepoznatljivima u svijetu.

Duhovnu smo obnovu započeli svetom misom u crkvi Kraljice Mira, a predslavio ju je župnik župe sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevki Damir Ocvirk i nastavili s meditacijom i razgovorom u tri skupine prema pitanjima koja su nam pripremile s. M. Kristina Injić i s. M. Darija Lukić. Potom je svaka skupina iznijela svoje prijedloge o budućem djelovanju Poslanika Milosrđa. Zajedničko je da je svim Poslanicima Milosrđa drago što su u takvom obliku zajedništva i djelovanja i radosno smo zahvalili Gospodinu za milost suradnje sa sestrama Družbe Kćeri Milosrđa. Svjedočili smo o promjeni svoga života otkad pripadamo skupini Poslanika Milosrđa. Sad smo osjetljiviji za potrebite u svojoj sredini jer u njima prepoznajemo Isusa. Radujemo se i novim članovima. Uviđamo da su nam potrebni ovakvi susreti i duhovne obnove jer nas oni osnažuju u iznalaženju novih načina evangelizacije i širenja karizme naše bl. Marije Propetoga u skladu s potrebama našega vremena.

Misnik je u propovijedi istaknuo da kao Poslanici Milosrđa trebamo u svemu biti slika Božjega milosrđa, a za to nam je potrebno osobno iskustvo Boga koje trebamo čuvati i njegovati uzornim moralnim ponašanjem i redovitošću sakramentalnoga života. Proučavanjem djela bl. Marije Propetoga i drugih svetih trebamo se duhovno izgrađivati da bismo mogli darove koje nam je Gospodin dao prepoznati i usmjeriti ih prema potrebitima. Pritom nismo tu da se prilagodimo svijetu, već da promatrajući svijet Božjim očima mijenjamo svijet u duhu evanđelja.

U razgovoru smo uvidjeli da su stariji i djeca najpotrebniji našeg angažmana, ali da zapravo trebamo biti budni za svakog tko nam se obrati i strpljivo mu darovati svoje vrijeme jer će samo tako biti potaknuti da se obrate Gospodinu i prihvate Božju volju u svom životu.

Jasno nam je da je jako važan redovit dolazak na naše tjedne susrete na kojima molimo i upoznajemo djelo bl. Marije Propetoga. Tu uvijek razgovaramo i o novim načinima djelovanja da naša zajednica bude što prepoznatljivija u župama kojima pripadamo. Samo nas radost zbog pripadanja Gospodinu i osluškivanje njegove volje mogu tako usrećiti da ćemo donosit obilne duhovne plodove.

Nakon ručka obišli smo kapelu sv. Donata i svetište Majke Božje Vinagorske gdje smo molili radosna otajstva krunice uz promišljanja bl. Marije Propetoga. Imali smo prigodu i za svetu ispovijed, a domaći župnik Gereci objasnio nam je povijest svetišta i njegovu važnost kao prošteništa još od srednjovjekovnih vremena.

Obilaskom Velikoga Tabora završili smo naš susret koji nas je ohrabrio u djelovanju Poslanika Milosrđa i potaknuo na još gorljiviji rad, a Gospodina molimo da nam u tome i dalje pomaže.

Dubravka Zavrtnik, Poslanica Milosrđa, Zagreb

Galerija slika

  Novosti