Drugi dan devetnice

Drugi dan devetnice u nedjelju, 1. srpnja 2018., u svetištu bl. Marije Propetog Petković u Blatu na Korčuli bio je posvećen bolesnim i nemoćnim osobama. Prijepodnevno euharistijsko slavlje predvodio je fra Nikica Vujica, gvardijan Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

U svojoj propovijedi fra Nikica je rekao kako je čovjek stvoren kao „jako dobar“, međutim u svojoj slobodi čovjek griješi i istočnim grijehom u svijet dolazi grijeh i smrt. Čitajući evanđelje možemo primijetiti kako Isus ozdravlja mnoge bolesnike, a temelj svega je vjera i molitva kako naša tako i drugih, što se može vidjeti na primjeru mnogih svetaca i njihovog obraćenja. Zašto se javlja bolest ne znamo, ali znamo da trebamo imati povjerenja u Božju providnost. Lako je zdravima govoriti o trpljenju, međutim upravo svima nama je zadaća biti pomoć i utjeha bolesnima.

Fra Nikica je u daljnjim razmišljanjima usporedio svijet sa orkestrom, a Isusa sa dirigentom. Istočnim grijehom dolazi do nereda, a Isus je onaj koji vraća red u svijet. Danas imamo mnogo dirigenata, ali jedini pravi je Isus i njegov primjer trebamo slijediti.

Poslije propovijedi, onima koji su se prethodno prijavili fra Nikica je podijelio sakrament Bolesničkog pomazanja. Svetu misu je animirao zbor mladih „Stope“ pod vodstvom s. M. Juliane Beretić.

MG župe Blato

Galerija slika

  Novosti