Dani Dječjeg vrtića Marija Petković

Dani Dječjeg vrtića Marija Petković (31. svibnja - 2. lipnja 2019, Blato)

Drage naše sestre i tete,

bliži se kraj našim vrtićkim danima tijekom kojih su se naša dječica igrala, veselila, pjevala, molila i družila. Dani provedeni u vrtiću nisu bili obični dani, kao što nije bio običan ni naš vrtić Marija Petković, prije svega zbog toga što u njemu djeluju naše drage sestre Kćeri Milosrđa. One su se svojom neizmjernom dobrotom i ljubavlju darivale našoj dječici i pomagale nam u njihovom odrastanju.

Na kraju našeg zajedničkog vrtićkog života krenuli smo na susret dječjih vrtića u Blato na Korčuli. Za taj susret pripremali smo se srcem i dušom i radovali se upoznavanju mjesta u kojem se rodila naša draga blaženica. Promatrali smo dječja razdragana i vesela lica i divili se njihovom zajedništvu tijekom našeg putovanja. Svi su disali kao jedno, radujući se i iščekujući dolazak u Blato. Susret je okupio predškolsku djecu iz Blata, Osijeka, Splita, Subotice i našeg Zagreba.

Tema ovogodišnjeg predavanja za roditelje bila je Računati s Bogom u obiteljskom životu, koje je održao don Mladen Parlov, profesor na KBF-u u Splitu. Predavanje nas je navelo na promišljanje o obiteljskim krizama, njihovim uzrocima i posljedicama za našu djecu. Don Mladen nas je potaknuo na njihovo prevladavanje uz svakodnevnu molitvu, a jedna od njegovih misli koju je podijelio s nama i koja će nam dugo ostati u sjećanju bila je: „Ako te molitva ne mijenja na bolje – onda mijenjaj molitvu“. Kroz predavanje smo osvijestili moć roditeljske ljubavi u zajedništvu s Bogom. Don Mladene, ovom prigodom Vam se zahvaljujemo na poticajnom predavanju.

Nakon predavanja za roditelje  program se nastavio misnim slavljem u predvorju samostana Družbe Kćeri Milosrđa, a potom je uslijedila priredba u Domu kulture. Mi roditelji, željno smo iščekivali nastup naše djece pod ravnanjem drage s. M. Patricije Jurić koja im je u trenucima prije nastupa pružala podršku i ohrabrenje. Nastup naše djece bilo je jedno emocionalno iskustvo koje ćemo pamtiti cijeli život i koji nam je izmamio suze i osmijeh. Kroz recitaciju, pjevanje i ples naša su djeca pokazala sve svoje talente. Tijekom programa obratli su nam se načelnik općine Blato g. Ante Šeparović, voditeljica podružnice DV Marija Petković u Blatu s. M. Jasminka Gašparović, ravnateljica DV Marija Petković s. M. Patricija Jurić, te s. M. Emila Barbarić, provincijalna predstojnica, koja nam se zahvalila na zajedničkom susretu, a naša djeca su joj uručila darove.

Posljednjeg dana našeg susreta, zahvalili smo se našoj blaženici Mariji Propetog Isusa Petković na misnom slavlju koje je u župnoj crkvi predvodio don Mladen Parlov. Nakon misnog slavlja, s. M. Emila nam je pokazala prostorije samostana Družbe Kćeri Milosrđa, gdje se nalazi i memorijalna soba bl. Marije Propetog u koju se može ući samo uz posebno dopuštenje.  Naša djeca su radoznalim malim očima promatrala krevet na kojem je blaženica spavala. U tom trenutku smo imali osjećaj kao da smo se uživo susreli s njom. S. M. Emila, hvala Vam na tom predivnom iskustvu i što ste  nam približili život blaženice.

S. M. Patricija i s. M. Irena, zahvaljujemo vam od srca što ste nas pratile na našom zajedničkom susretu i što ste nas obogatile za još jedno prekrasno hodočašće na koje ćemo se sigurno vratiti.

A tebi draga naša blaženice Marijo Propetog Isusa Petković malo je reći hvala što si nas pratila u svim našim molitvama i što si čuvala našu djecu i pomagala nam u njihovoj evangelizaciji.

Naša draga blaženica nam svima poručuje: Imate me u Blatu kao glas savjesti, koji će vas uvijek podsjećati: živjeti u Blatu i ne biti blatni, kretati se po Blatu i ne biti prljav.

Nosimo u sebi glas naše blaženice i pjevajmo joj!: „Biseru iz malog Blata, diko roda hrvatskoga, kod Krista nas zagovaraj, Marijo Propetoga!“

Obitelj Papac, Zagreb

Dani Dječjeg vrtića Marija Petković

Drage naše duhovne majke, naše časne

Hvala Vam od srca na prekrasnom iskustvu koje smo doživjeli u Blatu.

Vrijeme je tako kratko. Leti i više se vraća, više ga nema, ne može se kupiti i svaki je dan u vječnosti zapečaćena stranica. Upravo tako će nam ovi naši zajednički dani ostati u srcima i sjećanju zapečaćeni u vječnosti.

Iz ljubavi prema Bogu, rađa se naša okrenutost prema dobru. Iz ljubavi prema supružniku, rađa se dijete. Djeca su naše najveće bogatstvo, naš blagoslov, a upravo je blažena Marija petković posebno ljubila djecu.

Sve što su naša djeca lijepo i dobro primila i doživjela u vrtiću okrunjeno je zajedničkim hodočašćem u svetište blažene Marije Petković, svu ljepotu zajedništva, toplinu i ljepotu Blata pamtit će cijelog života i kroz život nositi blagoslov Božji po zagovoru blaženice Marije Petković.

Obitelj Šimenc, Zagreb

Dani Dječjeg vrtića Marija Petković

Galerija slika

  Novosti