Dan bolesnika

Danas 11. veljače 2014. godine na blagdan Gospe Loretske u župi sv. Franje, Šikara posvetili smo dan našim bolesnim i nemoćnim članovima župne zajednice. U našoj župi velik je broj starijih i nemoćnih koji ne mogu više daleko od svojih kuća. Bilo je uistinu lijepo, a i neobično čuti od njih ''tako mi je drago da ste mi otvorili vrata''.

Isprva mi se to učinilo neobičnim, mislila sam pa oni su nama otvorili vrata, mi smo njima došli, ali velika je njihova radost da je netko došao na njihova vrata i provirio k njima pa makar samo i na desetak minuta jer kažu mnogi, na naša vrata već dugo nitko ne dolazi. Danas je na mnogim licima starijih i nemoćnih u našoj župi osvanuo osmjeh zbog ovog kratkog posjeta.

Dan je započeo okupljanjem u župnom dvorištu. Prakanaturi, župnik, kapelan, časne, svi smo se okupili u župnom dvorištu gdje smo zapakirali male simbolične darove za naše bolesnike, nakon toga je uslijedio polazak. Svi smo se raspršili po cijeloj župi. Kako župa obuhvaća veliko područje u parovima smo obilazili bolesne i nemoćne sve do poslijepodnevnih sati. Posjetili smo oko 210 bolesnih i nemoćnih u našoj župi. U 16 sati okupili smo se u župnoj crkvi gdje smo slavili sv. Misu za naše bolesnike i sve medicinsko osoblje. U ovu misu unijeli smo i sve one koje smo tokom dana posjetili a koji bi rado bili s nama ne mogu. Nakon sv. Mise zajedničko druženje nastavili smo u župnoj dvorani uz kolače koje su pripremile vrijedne ruke naših župljanki.

U ovom projektu uistinu su se iskazali mnogi članovi naše župne zajednice i pokazali da ova župa ima veliku snagu i veliko srce jer to veliko srce čine sva srca naših župljana, onih koji je podržavaju svojim molitvama i onih koji je podržavaju svojim aktivnim radom i sudjelovanjem u svim projektima.

Ovaj dan ispunio je i naša srca velikom radošću i zahvaljujemo Bogu na daru ovoga dana.

s.M. Katarina Mihić, CFM

Galerija slika

  Novosti