CVIJEĆE ZA MARIJU

U sklopu projekta „Cvijeće za Mariju“, koju zajednički organiziraju Laudato i Katolički vrtići grada Zagreba održana je 11. svibnja likovna radionica u DV Marija Petković. Zanimljivi gost bio je istaknuti slikar i profesor na Akademiji likovnih umjetnosti docent Tomislav Buntak koji je djeci pokazao osnovne tehnike slikanja u akvarelu. U vrtiću je vladala razdragana atmosfera. Djeca su pažljivo pratila svaku riječ i potez kista svoga predavača. Svoja umijeća pokazala su imitirajući umjetnikove slikarske pokrete. Tako su nastale prekrasne slike malih ruku, a sutra možda velikih umjetnika.


U projektu „Cvijeće za Mariju“ sudjeluje pet umjetnika koji će kroz jednosatne radionice u pet katoličkih vrtićima s djecom crtati cvijeće raznim likovnim tehnikama. Likovna djela umjetnika i dječji radovi bit će predstavljeni u subotu, 26. svibnja ove godine u galeriji Laudato Corde u Kvaternik plazi u Zagrebu. Izložba je prodajnog karaktera, kako bi se vrtiću „Sunčev sjaj – Nazaret“ omogućio premještaj u drugi prostor.

Projekt je posvećen Blaženoj Djevici Mariji, a završit će darivanjem jednog dječjeg likovnog rada Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke na tradicionalnom hodočašću dječjih vrtića iz Zagrebačke nadbiskupije koji će se održati 2. lipnja.

Galerija slika

  Novosti