Čestitka provincijalne predstojnice

Provincijalna predstojnica s. M. Emila Barbarić uputila je čestitku sestrama za Dan Družbe.

 

Sve za Isusa na slavu Oca!                      Zagreb, 12. ožujka 2017.

Čestitka za Dan Družbe

 

Drage moje sestre i novakinje u provinciji Krista Kralja,

Gospodin mira i utjehe neka nas ispunja svojom milošću i uvodi u novost životne radosti da svednevice pronalazimo izvorne istine svoga poslanja.

Bog je naš Otac koji je želio postojanje svake od nas i poziva nas da s njime hodimo na svome životnom putu, da budemo sretne i trajno uronjene u otajstvo utjelovljene Ljubavi. Naš redovnički život s njim ne može i ne smije biti samo uobičajena putanja čovjekova životnoga hoda već to treba biti put koji nas vodi k cilju u pratnji onoga koji nam nudi vječnu sreću i blaženstvo. Mariju je nekoć pozvao da bude roditeljica njegova sina Isusa, našega spasitelja i njezin je odaziv okrunio slavom uskrsnuća i darom spasenja čitavom čovječanstvu.

I nama je, moje drage sestre i novakinje, slično kao i Mariji, ponuđena zadaća donošenja Krista svijetu u stvarnom pozivu posvećene osobe. Redovničko posvećenje osposobljava nas za neprestano obnavljanje žara ljubavi bez kojeg ne možemo služiti Bogu i bližnjemu. Naša Majka utemeljiteljica je posebice doživljavala blagdan Utjelovljena sina Božjega jer je na taj dan 1919. godine i ona, poput Marije, svjesno i slobodno pristala na Božji zov. Stoga zajedno s njom razmotrimo veličinu ovoga dana koji neka nam bude dan novoga približavanja proslavi Uskrsa i našega prelaska na drugu obalu života.

»I zato vam danas čestitam, sestre drage i kćeri mile, jer se na današnji dan utjelovio vaš božanski zaručnik koji se s vama sjedinio u prvoj svetoj pričesti, a zatim – kad je stiglo vrijeme – pozvao vas na zaruke, da se s vama sjedini vječnim vezom koji se ne može raskinuti ni na zemlji ni na nebu, samo ako vi ne padnete, Bože oslobodi, u zamke sotone koji vreba uvijek da vas povuče u dubinu pakla. Zato budite oprezne, budne i u veselju, u gorčini i u tuzi, i u gladi i u teškoćama, ostanite uvijek mirne i budite mudre djevice.

Na ovaj sveti dan Bog je htio da se utjelovi i ova mala družba, da nađe u njoj i u svojim zaručnicama svoje milje i svoj odmor, da u njoj može naći mjesto svoje utjehe, kao jednom u Betaniji.

I zato neka ovaj dan bude tri puta svet za nas. Slavimo Boga Oca koji nam je po svojoj ljubavi poslao svoga Sina, našega Gospodina, da nas spasi. Zahvaljujmo i slavimo Isusa za njegovu ljubav i milosrđe; živimo samo za njega, da mu možemo uzvratiti ljubav. Činimo sve što možemo da mu udovoljimo u svemu. (…)

Danas na ovaj sveti dan predajte se, kćeri moje, potpuno Bogu kao Presveta Djevica, pa ponovite s njom ove riječi: 'Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi tvojoj.' (Lk 1, 38).« (Puka, 25. ožujka 1944.).

Iskreno želim da ovu čestitku i ove želje naše Majke utemeljiteljice zajedno ostvarimo, da danomice molimo jedna za drugu da svaka od nas spozna Božju ljubav i njegovo milosrđe. Želimo i jedna drugoj da se bez ikakva suzdržaja predamo ustrajnoj molitvi i postojanu ostvarivanju karizme milosrđa, da svojim životom donesemo Krista svima koji su nam povjereni i da tako pridonesemo spasenju svijeta.

Zajedno s vama želim moliti i doprinositi za nova duhovna zvanja u našoj družbi. Neka se ovo divno djelo Očeva milosrđa po njegovoj volji nastavi i po svima koje nam Providnost povjerava te dadnu svoj obol u širenju kraljevstva Božjega u ovom dezorijentiranom svijetu.

U ovom promišljanju i molitvi primite moju sestrinsku čestitku za Dan Družbe, od srca, u Kristu odana,

s. M. Emila Barbarić
provincijalna predstojnica

  Novosti