• Slika prva

Blagoslov kuće u Šestinama

Blagoslov kuće u Šestinama

 

Na blagdan Krista Kralja, 20. studenog 2016. godine, u Šestinama je svečano blagoslovljen novoizgrađeni dio samostana Svete Obitelji sestara Kćeri Milosrđa.

 

Kuća sestara Kćeri Milosrđa u Šestinama otvorena je 1938. godine. Do sada je više puta adaptirana. Ova obnova je jedna od najopsežnijih jer obuhvaća prilagodbu kuće starijim i bolesnim sestrama za koje je kuća u ovom trenutku namijenjena. U realizaciji projekta pomogle su prije svega sve sestre provincije Krista Kralja svojim molitvama, radom i odricanjima, a velikim dijelom i različite dobrotvorne organizacije, dobročinitelji i prijatelji Družbe.

Svečani blagoslov je započeo sv. misom u 11 sati u župnoj crkvi sv. Mirka u Šestinama. Misno slavlje je predslavio župnik vlč. Robert Šreter uz koncelebraciju više svećenika. Nakon sv. mise sestre, župljani i gosti su se u procesiji uputili prema samostanu blagosloviti novu zgradu. Blagoslovio ju je župnik župe sv. Mirka u Šestinama vlč. Robert Šreter. Župljani i gosti su se zadržali u razgovoru uz prigodni domjenak sa sestrama. Blagoslovu su nazočile sestre većine naših zajednica u Hrvatskoj, kao i sestre iz Argentine, Paragvaja, Perua, Rumunjske i Italije koje su se okupile na susretu u Ugljanu.

Hvala dragom Bogu što je omogućio dobrim ljudima da nam pomognu izgraditi zgradu koja će olakšati život našim starijim i bolesnim sestrama. 

Samostan Šestine    Samostan Šestine   Sestre gosti   Ulazna procesija   Svećenici koncelebranti      s. M. Anamarija i s. M. Kristina   s. M. Danijela   mons. Mijo Gabrić   vlč. Robert Šreter   Sv. misa   Crkva sv. Mirka Šestine   Procesija1      Procesija3   Sestre Kćeri Milosrđa u procesiji      Ulaz u samostan      Pjevači      Blagoslov   s. M. Zrinka Vuković   Blagoslov   Sestre   Blagoslivanje      U kapelici   Pozdrav i zahvala provincijalne predstojnice s. M. Emile Barbarić      U druženju     

 

 

© 2018 DKM
Izrada web stranica: Dedal komunikacije